Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újabb légióst igazolt a Diósgyőr – HIVATALOS

Tovább formálódott a másodosztályú bajnokság előző idényének megnyerésével az NB I feljutó Diósgyőr kerete a hétvégi szezonrajtra…

 

A Diósgyőri VTK szerződtette a ghánai származású holland szélsőt, Elton Acolatsét, aki az elmúlt időszakban próbajátékon szerepelt a miskolciaknál.

A 28 esztendős labdarúgó fiatalon az Ajax akadémiáján nevelkedett, majd több belga csapatban is játszott. Acolatse megfordult az izraeli Hapoel Be’er Sheva alkalmazásában, de játszott a török Bursaspor és a szintén izraeli Ashdod együttesében is.

“Tudom, hogy most jutott fel a DVTK az élvonalba, de nekem nagy céljaim vannak, szeretném, ha egy nemzetközi kupa-szereplést ki tudnánk harcolni a következő években. Hozzá akarok járulni a csapat sikereihez a játékommal. Bízom benne, hogy együtt nagy dolgokat érünk majd el. A körülmények kiválóak, tényleg minden adott ahhoz, hogy nekünk csak a labdarúgással kelljen törődnünk” – fogalmazott az új igazolás a klub honlapján.

Eközben a Diósgyőr sportigazgatója, Dr. Bajúsz Endre a miskolciak hivatalos oldalán egy példával szemléltette, hogy az újonc csapat miért csak külföldi játékosokat igazolt a nyáron: “Fontossági sorrendben előbb következik a technikai és taktikai tudás, a mentális képesség, valamint az emberi tulajdonság, és csak utána az útlevél. Persze, ha minden mutató egyforma, akkor igyekszünk előnyben részesíteni a magyar játékosokat, ami nem egyszerű. Mondok egy konkrét példát név nélkül. Megkerestük egy magyar labdarúgó klubját, akik hajlandóak lettek volna a játékjogát értékesíteni, és mondtak egy összeget, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája. És ehhez jött még a játékos fizetése. Ekkor körbenéztünk a világpiacon, és találtunk egy hasonló (de reményeink szerint még jobb) külföldit, akit szabadon igazolhatóként el tudtunk hozni, és még a fizetési igénye is alacsonyabb. A költségvetési fegyelmet szem előtt tartva a két ajánlat összevetésekor nem sokat gondolkodtunk a döntésen.”