Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Fiorentina védője a Brighton legújabb szerzeménye! – Hivatalos

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, miszerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton együttesében folytatja pályafutását a Fiorentina védője, Igor.

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szinte biztosra vehető az, hogy Igor a Fiorentinától a Brighton csapatához fog igazolni. Ez végül nemrég hivatalossá is vált, a Brighton ugyanis közösségi oldalán bejelentette a hírt, miszerint megszerezték a brazil védő játékjogát. A nemzetközi kupaporondra készülő angol klub 17 millió eurót fizetett Igorért a firenzei csapatnak, amely különböző bónuszok teljesülése esetén további 3 millió euróval emelkedhet. A 25 éves védő új állomáshelyén 4 évre, azaz 2027 nyaráig kötelezte el magát.

Igor 2021 januárjától fél évet kölcsönben szerepelt a Fiorentinánál, majd ezt követően a “Violák” végleg megvásárolták őt a SPAL csapatától. A brazil játékos a Fior mezét összesen 110 alkalommal öltötte magára, ez idő alatt pedig 1 gólpasszt jegyzett. Igor az előző idényben is kulcsfigurája volt az olasz csapatnak, amely a 8. helyen végzett az olasz pontvadászatban, illetve az Olasz Kupában és az Európa-konferencialigában is a döntőig menetelt.