Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nem múlt el balhé nélkül a Barca és az Arsenal találkozója! – videóval

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a két csapat az USA-ban játszott egymással felkészülési találkozót, amely a lefújást követően is tartogatott érdekességeket (…)

(Photo by Harry How/Getty Images)

 

(…) Az 5:3-as Arsenal-sikert követően az FC Barcelona trénere, Xavi ugyanis az angolok hozzáállását és motivációját kifogásolta, üzenve kollégájának, Mikel Artetának, hogy ‘csupán’ felkészülési találkozót játszott a két csapat.

“Elmondtam Artetának is, hogy meglepett ez a találkozó! Olyan volt mintha a Bajnokok Ligájában játszanánk! Tudtommal egy felkészülési összecsapás volt… Nem értettem, hogy miért játszik ekkora intenzitással az Arsenal, csupán arra tudok gondolni, hogy függetlenül sok mindentől, a futballban végül mindenki nyerni akar.” – fogalmazott a lefújást követően Xavi, aki hamar megkapta a választ Artetától.

“Mindketten tudjuk, hogy a futball a játékosoké. Mind a ketten játszottunk már 70000 ember előtt, egy olyan meccset, amikor a nézők és a szurkolás hatására mondhatni felrobban a pálya. Bármit is mondjon ilyenkor egy edző, a játékosokat bizony magával tudja ragadni a meccsek hangulata!” – zárta rövidre a témát Arteta, aki annyit azért még elismert, hogy ő sem feltétlenül ekkora tempót, keménységgel és szabálytalanságokkal tarkítva követelt meg csapatától.

 

(…) Azt pedig, hogy miről is beszélt a két vezetőedző, talán Ronald Araujo és Gabriel Jesus összecsapása tökéletes példázza: