Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábia: “A pénzért játszunk itt!”

Az elmúlt idényt az arab országban töltő, Odion Ighalo az első játékosok egyike, aki megfogalmazta a véleményét arról, hogy miért is igazolnak Európából vagy a világ különböző részeiből Szaúd-Arábiába a játékosok (…)

(…) A jelenleg klub nélküli Ighalo szerint nem másról, mint a pénzről szól egy szaúdi szerződés, és ezt szerinte kár lenne tagadni is.

“Azok a játékosok, akik azt mondják, hogy a futball szeretetéért jönnek ide és hasonlók, nem mondanak igazat! Egyértelmű, hogy itt minden a pénzről szól! Bárki, bármit mondjon az szaúdi ligáról, a vége úgyis az lesz, hogy a rengeteg pénzért futballozunk!” – fogalmazott Oma Akatugba futballszakírónak adott interjújában Ighalo.

“Nézzük csak meg az ide szerződő játékosokat. De ne is menjünk tovább Cristiano Ronaldónál. Százszor annyit tett a futballért mint én, százszor többet ért el, mégis Szaúd-Arábiát választotta… Van aki elhiszi, hogy pusztán a szenvedélyért tette?!” – folytatta a pályafutása utóbbi két évében előbb az Al-Shabab, majd az Al-Hilal együtteseinél futballozó, korábbi nigériai válogatott csatár, aki elárulta azt is, hogy úgy érezte ő pont az európai sztárok érkezésének áldoazata lett.

“Biztos voltam benne, hogy az Al-Hilal leigazolja majd Messit, nekem pedig emiatt kell távoznom. Nem akartam elhinni, hogy ez az őrült ajánlat sem volt elég Messi megszerzésére. Ő inkább elment Miami-ba, pedig itt legalább kétszeresét kereshette volna annak, amit Cristiano Ronaldo keres!” – tette még hozzá Ighalo, akinek nagy bánata, hogy nem marasztalták az Al-Hilalnál.

 

(Borítókép: Photo by Etsuo Hara/Getty Images)