Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Godín lejátszotta az utolsó mérkőzését

Múlt vasárnap lépett pályára utoljára profi pályafutása során az Atlético Madrid egykori emblematikus figurája…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az argentin bajnokság 2023-as első, Liga Profesional elnevezésű kiírásának utolsó fordulójában a gyengélkedő Vélez Sarsfield 1-0-s vereséget szenvedett az Huracán ellen.

A Fortín színeiben most lépett pályára profi pályafutása utolsó mérkőzésén az uruguayi Diego Godín, akinek bár voltak ajánlatai, a visszavonulás mellett döntött.

“Most más prioritásaim vannak. A családom Uruguayban él, apa lettem. Pihenni akarok, és élvezni az életet más dolgait” – jegyezte meg a 37 esztendős hátvéd.

A rutinos játékos annak idején hazájában fiatalon a Defensor Sporting, a Cerro Largo és a Nacional csapatait erősítette, majd első európai klubja a Villarreal volt. 2010-től 2019-ig az Atlético Madrid játékosaként vált ismertté nemzetközi szinten. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, így másfél idényt a Cagliarinál töltött.

Ezt követően tavaly januártól nyárig a brazil Atlético Mineiro csapatánál szerepelt, viszont mindössze kilenc tétmeccsen jutott szóhoz. Sérülése és formaingadozása miatt a Véleznél sem sokkal több szerepet jutott neki, tavaly június óta mindössze 21 tétmérkőzésen kapott szerepet.

“Nagy öröm volt számunkra, hogy minden idők egyik legjobb középső védője nálunk játszott. Egy igazi úriember, nagyszerű futballista. Büszkeség, hogy a Vélez mezét viselte. Csak egyetlen dolgot mondhatok neki: köszönjük, hogy itt voltál. A csapat sajnos éppen egy nehéz időszakban van, nem tudtuk kiélvezni, hogy itt volt velünk. Egy hatalmas játékos távozik tőlünk” – tette hozzá Sebastián Méndez, a Vélez vezetőedzője.

Godín 2005 óta 161 mérkőzésen szerepelt az uruguayi nemzeti válogatottban, a legutóbbi világbajnokságon is ott volt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!