Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Eb-ezüstérmes francia kapust igazolt a Salernitana! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtette Benoit Costil-t, aki az elmúlt fél évben a Lille kötelékébe tartozott…

(Photo by Matthieu Mirville/BSR Agency/Getty Images)

A Salernitana színeiben folytatja pályafutását Benoit Costil, akivel a szezon végéig kötött szerződést új csapata. Ahogy már említettük, a veterán francia portás csupán fél év után távozott a Lille-től. Érdekesség egyébként, hogy Costil karrierje során először állt légiósnak.  

Benoit Costil a 2007/2008-as idényben debütált a Ligue 1-ben a Caen-ban, majd utána évekig a másodosztályban védett. Az élvonalba 2011 nyarán a Rennes jóvoltából került vissza, egészen 2017-ig tartozott a csapat kötelékébe, helye töretlen volt a kezdőben. Innen került a Girondins Bordeaux-hoz, ahol öt évet húzott le, majd az Auxerre-ben ésa Lille-ben egyaránt fél évet töltött el, utóbbi együttesnél egy mérkőzésen sem kapott lehetőséget. Benoit Costil 407 találkozón védett a Ligue 1-ben, ezeken 566 gólt kapott, 103 alkalommal pedig érintetlen maradt a hálója.

Tagja volt egyébként a 2016-os Eb-n részt vevő francia válogatottnak, amely a döntőig menetelt a hazai rendezésű tornán, lehetőséget azonban nem kapott.