Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kölcsönadta válogatott védőjét az FC Barcelona! – hivatalos

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek, az FC Barcelona ugyanis hivatalos közleményében tudatta, hogy a 2023/2024-es idényben kölcsönadta Julián Araujót a Las Palmas csapatának…

A Las Palmas együtteséhez került kölcsönbe az FC Barcelona fiatal hátvédje, Julián Araujo. A mexikói válogatott játékos a következő szezont tölti az újonc klubnál, a szerződés nem tartalmaz vételi opciót. 

Julián Araujo 2018 januárjában került a Los Angeles Galaxy akadémiájára, majd egy év múlva felkerült a legjobbak közé. Araujo a 2021-es idényben lett a klub alapembere, majd a 2022-es szezonban is nélkülözhetetlen volt. Az LA Galaxy színeiben 109 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 2 találatot és 14 gólpasszt jegyzett. Érdekesség, hogy Julián Araujo az Egyesült Államokba született, ráadásul 2020 decemberében debütált a nemzeti együttes színeiben barátságos mérkőzésen, egy évvel később pedig a mexikói válogatott tagja lett, ahol 10 találkozón kapott esélyt ez idáig. A Barcelona egyébként idén januárban igazolta le a fiatal védőt.