Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ligán belül adta kölcsön védőjét az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta védőjét, Matías Vinát a Sassuolo csapatának.

(Photo by Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images)

Hivatalossá vált, hogy az AS Roma gárdája ismét kölcsönadta védőjét, Matías Vinát. A 25 éves játékos ezúttal a Sassuolo csapatához került kölcsönbe a 2023/2024-es szezonra. Az uruguayi játékos az előző idény második felét is az olasz fővárostól távol töltötte, akkor a Bournemouthnak adták őt kölcsön, ahol 12 meccsen 2 gólt jegyzett. Az angol csapat végül nem élt a 15 millió eurós vásárlási opciójával, így Vina visszakerült a Romához. José Mourinho viszont továbbra sem számol vele meghatározó játékosként, ezért végül ismét kölcsönadták őt. A Sassuolo a Bournemouthoz hasonlóan vásárlási opciót is szerzett a játékosra, amit 10 millió euró ellenében tudnak majd aktiválni, amennyiben elégedettek lesznek a teljesítményével.

Matías Vina 2021 nyarán került az AS Romához, akik 13 millió eurót fizettek érte a Palmeiras csapatának. A “Farkasok” mezét összesen 44 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt 2 gólpasszt ért el. Szerződése 2026 nyaráig köti őt a fővárosba, piaci értékét pedig 8 millió euróra teszi a transfermarkt.