Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlo Ancelotti: “nagyon sok gólt kaptunk a Barcelona és a Juventus ellen”

Az FC Barcelona elleni zakót követően újabb vereségbe futott bele a Real Madrid, ezúttal a Juventus rúgott hármat a spanyol fővárosiaknak…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Juventus elleni találkozót követően állt a sajtó rendelkezésére Carlo Ancelotti, aki nem csak a mérkőzést, hanem az egész előszezont is összefoglalta a legújabb nyilatkozatában:

“Ez egy nagyon jó előszezon volt, különféle formációkkal is tudtunk kísérletezni, voltak rossz és jó pillanataink egyaránt, amelyre építhetünk a jövőben. Volt ami remekül sikerült, azonban olyan dolgok is akadtak, mint a csapat védelme, amelyen még javítanunk kell a jövőben. Még nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy gyémánt alakban védekezzünk, sok gólt kaptunk az FC Barcelona és a Juventus elleni mérkőzésen is, ezen még javítanunk kell.

A védekezés a legkönnyebb dolog amin javítani lehet, koncentráció, helyezkedés és akaraterő kérdése. Hiába támadtunk le agresszíven a mély védekezés nem működött. Azonban elől meggyőzően játszott a csapat, ez egy biztató dolog a következő szezonra.

Az előszezon folyamán rengeteget utaztunk, így a támadósor is fáradtan érkezett a mérkőzésekre. Vinícius remekül mozgott, megannyi helyzetet alakítottunk ki, csupán a befejezés nem sikerült, amely frissesség kérdése. A támadójátékunkkal nincsen gond, a védekezésünkön kell javítanunk…”