Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiában folytatja a Barcelona tavaly igazolt középpályása – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint hamarosan véglegessé válhat az üzlet a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona és a szaúdi Al-Ahli között Franck Kassié leigazolása ügyében.

(Photo by Hiroki Watanabe/Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Barcelona középpályása, Franck Kessié közel áll ahhoz, hogy véglegesítse 15 millió eurós átigazolását a szaúdi Al-Ahlihoz.

A The Athletic korábban arról számolt be, hogy a közel-keleti klub, amely a nyáron már leigazolta Riyad Mahrezt, Roberto Firminót, Edouard Mendyt és Allan Saint-Maximint, érdeklődést mutat a 26 éves középpályás iránt is.

Az elefántcsontparti válogatott játékos, aki tavaly nyáron ingyen került a Barcelonához az AC Milantól, nem vett részt csapata utolsó két felkészülési mérkőzésén, a Barcelona pedig a nyár eleje óta aktívan próbálja eladni a játékost. A klub már tájékoztatta Kessiét arról, hogy Ilkay Gündogan érkezésével valószínűleg kevesebb szerepet kap majd a következő szezonban. A középpályás, aki már az első klubnál töltött szezonjában kapott játékpercek miatt is frusztrált volt, nyitott volt a váltásra, amennyiben a bérköveteléseit teljesítik.

A Szaúd-Arábia profi ligába való átigazolása körüli tárgyalások a múlt hónapban megszakadtak, miután a két fél nem tudott megegyezni, azonban a Barcelona előszezoni túrájának befejezése után ismét tárgyalóasztalhoz ültek, és a középpályás most már szinte biztos, hogy a szaúdi klubhoz igazol.

Olaszországból, ahol Kessie profi pályafutása első nyolc évét töltötte, jelentős érdeklődés mutatkozott, de a játékos kizárta a Serie A-ba való visszatérést, mivel úgy véli, hogy ez a fejezet lezárult a karrierjében, miután 2022-ben elhagyta a Milant. Több Premier League-klub, köztük a Tottenham Hotspur is érdeklődött iránta.

Kessié lesz a második nagy távozó Xavi csapatából Ousmane Dembélé után, aki várhatóan a Paris Saint-Germainbe átigazol.