Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham megegyezett a kiszemelt argentin csatár leigazolásáról – sajtóhír

Megbízható sajtóértesülések szerint eldőlt, hogy az érdeklődő európai csapatok közül a Tottenham szerzi meg az argentin csatártehetséget…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Tottenham megállapodott a Rosário Centrallal a korosztályos válogatott csatártehetség, Alejo Véliz leigazolásáról. A hírek szerint a Spurs 17+6 millió dollárt fizet a 19 éves támadóért, akinek a jövőbeli eladási árának 15 százaléka is nevelőcsapatát illeti majd. Az érintettek ötéves szerződés megkötésére készülnek.

A 19 éves támadó egyéb utánpótláscsapatok mellett a Canallában nevelkedett és a patinás rosáriói csapatban mutatkozott be a profik között. Véliz fiatal kora ellenére a 2021-es debütálása óta 62 tétmérkőzésen 19 gólt szerzett a felnőtteknél, amíg az első bajnoki idényében hat találatra volt képes, addig az elmúlt hétvégén befejeződött 2023-as kiírásban 23 találkozón 11 gól fűződött a nevéhez. A Liga Profesional legutóbbi felvonásában tudta igazán letenni a névjegyét a legjobbak közt.

Véliz emellett állandó szereplője és alapembere volt a Javier Mascherano által irányított argentin U20-as válogatottnak.

A rosáriói csapat a közelmúltban több tehetséges fiatal játékossal látta el az európai kontinenst, hiszen Facundo Buonanotte a Brightonhoz, Mateo Tanlongo a Sporting CP-hez, Gino Infantino pedig a Fiorentinához igazolt tőlük.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!