Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

90 millió euróért igazolt védőt a Manchester City – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City csapata hivatalos oldalain keresztül bejelentette, hogy leigazolta az RB Leipzig védőjét, Josko Gvardiolt. 

 (Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

A Manchester City megerősítette Josko Gvardiol szerződtetését az RB Leipzigtől. A 21 éves védő ötéves szerződést írt alá a Premier League-ben szereplő klubbal ,ami 90 millió eurót fizetett érte a német csapatnak.

Gvardiol a váltás okait azzal indokolta, hogy többek között alig várja a közös munkát Pep Guardiola menedzserrel.

“Bárki, aki látta a Manchester Cityt játszani az elmúlt szezonban, tudja, hogy ez a világ legjobb csapata. Az, hogy Pep Guardiolával is együtt dolgozhatok, csodálatos lesz számomra. Tudom, hogy még nem vagyok kész játékos, és biztos vagyok benne, hogy a labdarúgás történetének legjobb edzője alatt fejlődni fog a játékom”

– mondta Gvardiol a City hivatalos oldalának.

Gvardiol érkezése azt jelenti, hogy ő lesz a második horvát, aki a nyáron csatlakozik Pep Guardiola csapatához, miután a City leigazolta Mateo Kovacicot a Chelsea-től.

A horvát védő 41 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve a tavalyi szezonban, amikor a Lipcse a harmadik helyen végzett a Bundesigában, és ezzel biztosította a Bajnokok Ligája-kvalifikációt az idei szezonra. A játékos gólt szerzett a City ellen a Bajnokok Ligájában, és kulcsszerepet játszott a Lipcse Német kupa-győzelmében is.

Gvaridol 2021-ben érkezett az RB Leipzighez a Dinamo Zagreb csapatától 18,8 millió euróért. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.