Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin középpályással erősít az FC Porto – sajtóhír

Az elmúlt hetek tárgyalásai sikerrel jártak és a hírek szerint megszületett a megállapodás a Boca Juniors tehetséges játékosának átigazolásáról…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint az FC Porto és a Boca Juniors vezetősége megegyezett egymással Alan Varela átigazolásáról. A “sárkányok” 9+3 millió eurót fizetnek a kiszemelt futballistáért, akinek későbbi eladási árának 20 százaléka ugyancsak az argentin klubot illeti majd.

A 22 éves saját nevelésű védekező középpályás a 2020-as bemutatkozása óta 110 tétmérkőzésen lépett pályára különböző sorozatokban. Varela fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a patinás a Bocának, a Liga Profesional 2023-as kiírásában 27-ből 24 meccsen lépett pályára és a Libertadores-kupában mind a hét mérkőzésen szerepelt.

Neve mellé eddig két gól és négy előkészítés társult, de elsődleges feladata a hátsó stabilitás és a támadások alapozása, melyeket remekül végez. Az elmúlt évek során tagja volt két Copa de la Liga Profesionalt, ill. egy-egy Liga Profesionalt és Copa Argentinát nyerő csapatnak.

A hírek szerint a játékos még pályára fog lépni a jövő heti, Nacional elleni Libertadores-kupa nyolcaddöntő-visszavágón, majd azt követően utazik új csapatához Portóba.

Varela megszerzése iránt korábban egy másik portugál gigász, a Benfica is mutatott érdeklődést.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!