Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil támadót szemelt ki a Benfica – sajtóhír

A PSG-hez tartó Goncalo Ramos pótlása érdekében a Benfica brazil válogatott csatárt nézett ki magának…

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Benfica komolyan érdeklődik a Libertadores-kupa-címvédő Flamengo gólerős támadója, Pedro Guilherme szerződtetése iránt, akinek megszerzésére 18 millió eurós ajánlatot tettek.

A 26 éves brazil csatár annak idején a Fluminensében nevelkedett, három év alatt 31 gólt szerzett a csapat színeiben, így fiatalon Európában is kipróbálhatta magát. Pedro 2019-ben mindössze négy hónapot töltött a Fiorentinánál szeptembertől januárig, ezalatt nem tudott beilleszkedni, mindössze négy találkozón jutott szóhoz a Serie A-ban, így visszavágyott hazájába. Ekkor azonban nem előző csapatához, hanem annak nagy ellenlábasához, a Flamengóhoz került, ahol azóta is remekül teljesít.

Pedro azóta immár négy és fél év a Rubro-negro gólfelelőse, minden sorozatot figyelembe véve mostanáig 196 mérkőzésen 96 gólt szerzett. A Libertadores-kupa tavalyi kiírásában 12 találattal lett a gólkirály, miközben a 2022-es naptári esztendőt 29 találattal zárta, az ideiben pedig 26-nál tart.

A Flamengo támadója 2020-ban mutatkozott be a brazil válogatottban, ahol eddig jobbára epizódszerep jutott neki az egyéb sztárok között, de hat pályára lépés alatt egyszer a nemzeti színekben is eredményes volt.

A Benfica másik jelentős kiszemeltje Lucas Beltrán lehet a csatárposztra.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!