Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atalanta leigazolta a West Ham támadóját – HIVATALOS

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy a Premier League-ből igazolt támadót.

(Photo by Will Russell/Getty Images)

Az Atalanta csapata megerősítette, hogy leigazolta Gianluca Scamaccát, aki mindössze egy szezont töltött a West Ham Unitednél. A támadó 25 millió euróért váltott klubot, és egy 2027-ig szóló szerződést írt alá az új klubjával.

A West Ham közleményt adott ki, amelyben megerősítette a 24 éves játékos távozását, és sok sikert kívánt neki a jövőre nézve.

Scamacca az első, és eddig egyetlen Premier League-ben töltött szezonjában formahanyatlással és sérülésekkel küzdött, miközben minden sorozatot figyelembe véve 27 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólt szerzett.

Scamacca az AS Roma akadémiáján szerepelt, majd 2016-ban a PSV Eindhovenhez igazolt, ahonnan 2017-ben visszatért hazájába, a Sassuolóhoz. Az olasz klub négyszer is kölcsön adta, ám a 2021/22-es szezont már a Sassuolóban töltötte, ahol 36 Serie A-mérkőzésen 16 gólt szerzett a klubnak, majd tavaly nyáron a West Hamhez szerződött.

Scamacca Rasmus Höjlund pótlására érkezik az Atalantához, aki szombaton a Manchester Unitedhez igazolt.