Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benfica: új kapus is érkezik Lisszabonba! – képpel

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Benfica rövidesen bejelentheti új kapusát, Anatoliy Trubin személyében.

 

A Sahtar Donyeck saját nevelésű, 22 esztendős hálóőrének klubváltásáról állítólag megszületett az egyesség a két klub között, amelynek értelmében a Benfica 10 millió eurót, valamint további 1 millió euróra rugó jövőben bónuszt fizet majd az ukrán csapatnak.
Fabrizio Romano szerint a megállapodás értelmében a portugálok Trubin jövőben eladásából további 40%-ot folyósítanak még a Sahtar számlájára.

A hétszeres ukrán válogatott kapust Lisszabonba orvosi vizsgálatokra várják, majd hivatalosan is bejelenthetik az érkezését. A hírek szerint rövidesen pontot tehet a két klub a transzfer végére, hiszen Trubin nem tért vissza a Sahtar felkészülési szezonjáról Ukrajnába.

Érdekesség, hogy amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, a Benfica igencsak ‘jutányos áron’ szerzi meg az egyébként 22 millió euróra (forrás: Transfermarkt) taksált kapus játékjogát, egy évvel ukrajnai szerződésének lejárta előtt.

Anatoliy Trubin a Benfica negyedik komoly nyári erősítése lehet Ángel Di María, David Jurásek és Orkun Kökcü megszerzése után.