Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Messi két gólt szerzett, az Inter Miami tizenegyesekkel jutott tovább – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírt sorozat, a Leagues Cup első nyolcaddöntőjében hétfőről virradóra az FC Dallas és az Inter Miami csapott össze egymással…

(Photo by Logan Riely/Getty Images)

Ugyan az FC Dallas kétszer két góllal is vezetett, 4-4-es döntetlen után tizenegyesrúgásokat követően az Inter Miami jutott tovább a legjobb nyolc közé a Leagues Cup-ban. A második percben a hazaiak kerülhettek volna előnybe, Ferreira azonban lesről volt eredményes, majd az első öt perc végén Jordi Alba futott el a baloldalon, visszapasszát pedig az érkező Lionel Messi kapásból lőtte a tizenhatos vonaláról laposan a rövid sarokba. A Dallas nagy igyekezete a szünet előtt ért célt, ugyanis a 37. percben a texasiak argentin légiósa, Facundo Quignon egyenlített, majd a félidő utolsó percében Bernard Kamungo nagyszerű cselsorozat végén volt eredményes, csapata ezzel fordítani tudott. Bár az Inter Miami is többet próbálkozott, a Dallas továbbra is remek ritmusban futballozott és a második félidő derekánál a csapat másik argentin játékosa, Alan Velasco volt eredményes, miután az oldalról elvégzett szabadrúgásához a kapu előtt senki nem ért hozzá. 1-3 után azonnal feljebb zárkóztak a vendégek, Messi ugratta ki Albát, aki az alapvonaról középre játszott, a frissen beálló Benjamin Cremaschi pedig közelről a léc alá bombázott. Újabb három perccel később a texasiak visszaállították a kétgólos különbséget, Arriola bejátszását a menteni igyekvő Robert Taylor sodorta a saját kapujába. 2-4 után sem adta fel a floridai csapat, és tíz perccel a vége előtt ők is kiharcoltak egy öngólt, Messi kapu elé ívelt szabadrúgását Marco Farfan fejelte a saját ketrecébe. Pár perccel később Lionel Messi a tizenhatos jobboldai sarkáról végezhetett el szabadrúgást, melyet védhetetlenül vágott a hosszú felsőbe. A rendes játékidő 4-4-es döntetlenje után azonnal tizenegyesek következtek, ahol a hazaiaknál volt egyetlen hiba, így az Inter Miami jutott tovább.

A világbajnok argentin klasszis négy mérkőzés alatt hét gólt szerzett az új csapatában, zsinórban immár harmadszor duplázott.

Az Inter Miami ellenfele a negyeddöntőben a Houston Dynamo vagy a Charlotte FC lesz.

FC Dallas – Inter Miami 4-4 (2-1) – tizenegyesekkel: 3-5
Gólszerzők: Quignon (37.), Kamungo (45.), Velasco (63.), R. Taylor (68. – öngól), ill. Messi (6., 85.), Cremaschi (65.), M. Farfan (80. – öngól)