Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Bayern München kapusát szerződtette az Inter! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Bayern München kapusát, Yann Sommert.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Mindössze fél szezon erejéig tartott Yann Sommer és a Bayern München közös kalandja. A svájci kapussal kapcsolatban hosszú hetek óta pletykálták, hogy távozni fog Münchenből, miután a vezetőség továbbra is a hosszú sérüléséből visszatérő Manuel Neuert favorizálja a kapuban. Sommer számára tökéletesen célnak tűnt az Inter csapata, hiszen a milánói klubtól távozott André Onana és Samir Handanovic is, és végül a mai este folyamán meg is született a hivatalos bejelentés, hogy a 34 éves kapus a kék-feketéknél folytatja pályafutását. Az Inter 6 millió eurót fog kifizetni a Bayern München számára két részletben Sommer játékjogáért, aki 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatánál.

Yann Sommer a Bayern München színeiben összesen 25 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 8-at hozott le kapott gól nélkül. A legnagyobb sikere a csapattal, hogy sikerült megnyerniük a német bajnokság 2022/23-as kiírását.

Az Inter számára mindenesetre még nem ért véget a keresés kapusfronton, hiszen egy helyettest is szeretnének szerződtetni Sommer mögé. A hírek szerint erre a legfőbb kiszemeltjük a Sampdoria hálóőre, Emil Audero, akit opciós vásárlási joggal kölcsönvennének a következő szezonra.