Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Késelés miatt elmaradt egy BL-selejtező – HIVATALOS

Miután hétfő este utcai zavargások során életét vesztette egy szurkoló, az UEFA elhalasztotta a kedd estére tervezett AEK Athén-Dinamo Zagreb BL-selejtezőt…

Az UEFA a kedd estére kiírt AEK Athén-Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtező elhalasztása mellett döntött, miután a hétfő éjszakai utcai zavargások során egy görög szurkoló életét vesztette.

A görög fővárosban hétfőn összecsaptak a két csapat huligánjai, egy 29 éves görög férfit több késszúrás is ért, és belehalt sérüléseibe. A rendőrség 98 garázdát vett őrizetbe, nyolcan kórházba kerültek.

A BL-selejtező harmadik fordulójában sorra kerülő párharc előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be stadionjukba vendégszurkolókat. Ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik – a közösségi oldalakra felkerült videók alapján – kisbuszokkal, konvojban utaztak Görögországba. Egyelőre nem tudni, hogy a görög rendőrök miért nem avatkoztak közbe a határnál vagy az autópályán. A horvát szurkolók a Nea Filadelfia nevű elővárosban kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.

Az európai szövetség döntése értelmében  jövő kedden az eredetileg visszavágónak kiírt zágrábi meccs lesz a párharc első felvonása, a visszavágót pedig jövő szombaton Athénban rendezik meg. A tervek szerint mindkét összecsapást zárt kapuk mögött fogják megtartani.