Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea bejelentette új csapatkapitányát

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata bejelentette, hogy kinevezte új csapatkapitányát.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Reece Jamest nevezték ki a Chelsea új csapatkapitányának a 2023/24-es szezonrajt előtt. A 23 éves játékos a korábbi Chelsea-kapitányt, Cesar Azpilicuetát váltja, aki a nyár elején hagyta el a nyugat-londoniakat az Atlético Madrid kedvéért.

Jamest most Mauricio Pochettino vezetőedző választotta ki, miután Thiago Silva mellett ő viselte a karszalagot a Chelsea Egyesült Államokon átívelő felkészülési túráján.

“Nagyon boldog vagyok, hogy elvállaltam ezt a szerepet és felelősséget. Tudom, hogy nagy űrt kell betöltenem, mert a múltban hatalmas kapitányaink voltak itt, de izgatott vagyok. Nagyjából egész életemben a Chelsea-nél voltam. Hatéves koromban kezdtem itt, és az akadémián átjutni kemény dolog. De továbbjutni és csapatkapitány lenni, ez nagyszerű érzés nekem és a családomnak is.”

– nyilatkozta a játékos.

James a Chelsea akadémiáján keresztül lépdelt fel a ranglétrán, és az egyetlen, klubtól távol töltött időszaka az volt, amikor 2018-ban a Wigan Athletichez került kölcsönbe. A jobbhátvédet végül  Frank Lampard vitte fel a Chelsea első csapatába a 2019/20-es idény előtt, ráadásul a Grimsby Town elleni debütálásakor gólt is szerzett. James azóta 147 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben minden sorozatot figyelembe véve, és ez idő alatt a Bajnokok Ligáját, az UEFA Szuperkupát és Klubvilágbajnokságot is nyert a csapattal.