Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A horvát válogatott középpályása végleg a Serie A-ba került – HIVATALOS

A kedd esti órákban bejelentést tettek a horvát válogatott középpályásának jövőjéről…

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A Torino megerősítette, hogy az előző idénybeli kölcsönzést követően végleg megszerezte Nikola Vlasic játékjogát a West Ham United együttesétől. A hírek szerint a “bikák” 12 millió euró körüli összeget fizettek a játékos szolgálataiért a londoniaknak.

A 25 éves horvát középpályás a Hajduk Split csapatában kezdte pályafutását, majd először 2017-ben került a szigetországba, amikor az Everton csapott le rá. Vlasic mindössze 19 meccset játszott a liverpooliak színeiben, majd kölcsönadták őt a CSZKA Moszkvának, amely aztán végleg megszerezte. A “kalapácsosokhoz” 2021 nyarán került, ahol az ezt követő idényben 31 pályára lépést vállalt, de nem voltak maradéktalanul elégedettek vele.

Vlasicot tavaly nyáron kölcsönadták a Torinónak, ahol az irányítóként és szélsőként is bevethető labdarúgó fontos szereplővé vált. Az 51-szeres horvát válogatott a Serie A-ban 34 pályára lépés alatt öt találatot vállalt, összességében pedig 37 tétmeccsen jutott lehetőséghez.

Az olasz klubnál annyira elégedettek voltak a mutatott játékával, hogy érvényesítették a megállapodásban szereplő vásárlási opciót és négy évre szóló megállapodást kötöttek vele.