Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: riválisától igazolt válogatott játékost a Burnley – HIVATALOS

Az angol bajnokságba (Premier League) frissen feljutó Burnley a szintén újonc Sheffield Unitedtól igazolt védekező szellemű labdarúgót.

A Burnley hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Sheffield United labdarúgóját, Sander Bergét. A norvég válogatott középpályásért közel 14 millió eurót fizettek a “bordók”, a játékossal pedig egy 2027-ig szóló szerződést kötöttek meg.

A 25 éves labdarúgó hazájában, az Asker csapatában nevelkedett, innen igazolt át 2015 telén a Valarenga gárdájához. Két évet követően váltott együttest és egyben országot is, 2017 januárjában ugyanis a Genkhez igazolt 2 millió euróért cserébe. A belga alakulattól 2020 telén távozott, akkor a Sheffield United ajánlatát fogadta el, a “pengék” 25 millió eurót fizettek ki érte. A Sheffield színeiben összesen 109 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Berge, amelyekből 29 alkalommal a Premier League-ben lépett pályára. Védekező szellemű középpályás létére 15 gólt is sikerült szereznie, valamint kiosztott 12 gólpasszt is.