Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin gólgyáros igazolt a Serie A-ba – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a több európai érdeklődő közül a Fiorentinát választotta a River Plate csatártehetsége…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Fiorentina megerősítette, hogy megérkezett a csapathoz a szerződtetése előtti orvosi vizsgálatokra a River Plate tehetséges csatár, Lucas Beltrán, aki 25.5 millió euróért cserébe csatlakozik a firenzei klubhoz.

A 22 éves River-nevelésű támadó eddig csak kölcsönben hagyta el nevelőegyesületét, 2021-ben és 2022-ben a Colónban futballozott, de sokáig csak epizódszereplő volt. Beltrán igazán idén, Martín Demichelis kezei alatt lett állandó kezdő. A bizalmat meghálálva a River által megnyert 2023-as Liga Profesional alatt 25 bajnokin 12 gólt szerzett, emellett a Libertadores-kupa csoportkörében is eredményes volt háromszor hat találkozó leforgása alatt.

Mivel a “Viking” becenévre hallgató Beltrán olasz felmenőkkel is rendelkezik, minden esélye megvan rá, hogy hamarosan Roberto Mancini is meghívja őt az olasz válogatottba.

A korábbi hírek szerint az AS Roma és a Benfica ugyancsak le szerette volna igazolni őt, a Fiorentina azonban emelte érte a licitet.

A történelem során egyszer már igazolt egy 22 éves argentin csatár a Fiorentinához. Gabriel Batistuta a “violák” korszakos meghatározó egyéniségeként 1991 és 2000 között 331 mérkőzésen 203 gólt szerzett a csapat színeiben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!