Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette a Bayern München Harry Kane érkezését – HIVATALOS

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München csapata hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta Harry Kane-t. 

(Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images)

A Tottenham Hotspur és a Bayern München is megerősítette, hogy a bajor klub leigazolta Harry Kane-t. Az angol válogatott csapatkapitánya 100 millió euróért váltott végül klubot, és egy négy éves szerződést írt alá a német klubnál, azaz 2027-ig nyaráig kötelezte el magát. A játékos már tegnap este átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és a 9-es számú mezt fogja viselni.

Kane a Spurs-szurkolóknak szóló érzelmes üzenettel erősítette meg távozását a közösségi médiában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harry Kane (@harrykane) által megosztott bejegyzés

“Nehéz szavakba önteni, hogyan búcsúzzak el egy olyan klubtól és szurkolóktól, akik oly sokat tettek értem a pályafutásom során. Örökre a szívembe zártalak titeket. Köszönöm a Tottenhamnek, köszönöm a Tottenham szurkolóknak.”

Kane hajlott arra, hogy gyermekkori klubjánál maradjon, mivel jól érezte magát az új menedzser, Ange Postecoglou irányítása alatt, de végül a Bayern által nyújtott új kihívás ígérete túl erősnek bizonyult. A játékos a szerződésének utolsó 12 hónapját töltötte a Spursnél, akik továbbra is hosszabbítani akartak volna vele. Azonban nem történt előrelépés egy új kontraktussal kapcsolatban, ami arra késztette a Tottenhamet, hogy úgy döntsön, eladja a támadót ezen a nyáron, szemben azzal, hogy jövő nyáron ingyen elveszítse őt. A Spurs három, Bayern áltat tett ajánlatot is elutasított Kane-ért, mielőtt szerdán áttörést ért el.

A 30 éves angol csatár minden idők legjobb góllövőjeként távozik a Spursből, miután 435 mérkőzésen 280 gólt szerzett, emellett pedig 64 gólpasszt is adott. Kane gyerekkora óta a Tottenham játékosa volt, és bár egyénileg rengeteg rekordot elért a Spurben, végül egyetlen trófeát sem tudott nyerni a csapattal.