Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem maradna másodosztályú csapatánál az olasz válogatott támadó – sajtóhír

A szigetországi sajtó szerint igencsak áll a bál az olasz válogatott szélső körül, aki el akarja hagyni a PL-ből kiesett Leeds Unitedet…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A The Athletic információi szerint Wilfried Gnonto nem utazik el a Leeds United hétvégi angol másodosztályú (Championship) mérkőzésére, mivel el szeretné hagyni a csapatot. A hírek szerint a személyes feltételekben már megegyezett az élvonalbeli Evertonnal.

A 19 éves elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező támadó annak idején Olaszországban látta meg a napvilágot, és egészen 2020-ig az Inter korosztályos csapataiban pallérozódott. Menet közben folyamatosan tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak. Majd két éven át a svájci Zürich alkalmazásában állt, a Leedshez tavaly nyáron került.

Gnonto a “fehérek” 2022-2023-as kiesésének idényében 24 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes a PL-ben, minden sorozatot beleszámítva pedig 28 meccsen négy találatig jutott.

Eközben a Leeds United hivatalos közleményt adott ki Gnontóval kapcsolatban, melyben a klub elárulta, hogy a hét elején közölték a játékossal, hogy nem engedik el másik csapathoz, aki erre játékra képtelennek minősítette magát. Gnonto kihagyta a hétközi Ligakupa-meccset és a következő bajnokin sem lesz ott. A csapat kijelentette, hogy mindez belső ügy, egyelőre nem várhatók további lépések, de a futballista továbbra sem eladó.