Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: négy góllal kezdte meg az idényt az előző szezon meglepetéscsapata, a Brighton – videóval

Szombaton folytatódott az angol bajnokság, azaz a Premier League 1. fordulója, ahol a tavalyi szezon meglepetéscsapata, a Brighton & Hove Albion a frissen feljutó Luton Town ellen lépett pályára, és nagy arányú győzelmet is szereztek a Sirályok. Az újonc viszont megszerezte az első gólját az első osztályban.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Már a mérkőzés elejétől kezdve jobban játszott a Brighton, a Lutonon érződött, hogy még fel kell venniük a Premier Legaue ritmusát. Hiába azonban a mezőnyfölény és a rengeteg lövés, semmi nem akart bemenni a Sirályoknak, a kapu előtt rendre hibáztak, különösen Welbeck és a friss igazolás, Joao Pedro. Aztán a 36. percben végül megtört a jég, és jött a Brighton-vezetés, amikor Mitoma adta be hosszan középre a labdát, amit Solly March fejelt a hálóba. Új gól már nem született az első játékrészben.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, bár a Luton néha bátrabban játszott, és többször is odakerült a Brighton kapuja előtt. A második gólig egészen a 71. percig kellett várni, amikor Joao Pedrót lökte el Lockyer a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Brighton. A friss brazil igazolás ha már kiharcolta, odaállt a labda mögé, és igen magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt, ezzel kétgólósra növelve csapata előnyét. A 81. percben azonban Dunk kezére pattant a labdta a saját tizenhatosán belül, amiért a Luton is kapott egy tizenegyest. Morris állt oda a büntetőponthoz, és laposan, illetve igen gyengén lőtt a kapu bal oldalába, ezzel pedig megszerezte a Luton első gólját a Premier League-ben. Mindössze pár perccel később azonban már válaszoltak is erre a Sirályok, ekkor Estupinan lövését még védte a kapus, de a kipattanó labdára Adingra csapott le, aki kapásból gyönyörű gólt eresztett el a hálóba. A Brighton továbbra is jobb volt, és végül a 95. percben lezárta a mérkőzést egy negyedik góllal, amikor Dunk tökéletes indítása után Estupinan indult meg, majd végül középre adta a labdát, amire Ferguson érkezett, és be is lőtte a kapuba. A Brighton ezzel ideiglenesen a tabella élére is ugrott.

Brighton – Luton 4-1 (1-0)
Gólszerzők: March (36.), Joao Pedro (71. – büntető), Adingra (3-1), Ferguson (90+5.) ill. Morris (81. – büntető)
Sárga lap: Estupinan (7.), Mitoma (43.) ill. Andersen (51.), Kabore (59.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore