Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: döntetlent hozott a hétvége rangadója – videóval

Pontosztozkodással nyitotta a szezont a Liverpool és a Chelsea, hiszen a megannyi helyzet és történés ellenére a két csapat döntetlent játszott egymással a Stamford Bridge gyepén…

(Photo by Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

A nyitóhétvége rangadójának indult, azonban végül kisebb csalódást hozott a Chelsea és a Liverpool találkozója Londonban, hiszen míg a két csapat bombasztikus formában kezdte a mérkőzést, addig a második félidő derekára már inkább a fáradtság és a gyenge megoldások domináltak a pályán.

Az első etapban a Liverpool rohamléptekkel támadta le a Chelsea a középpályáját, amely többször is eredményesnek bizonyult, így a londoniak megannyi alkalommal zavarba jöttek a folyamatos presszingtől és a szerencsének köszönhetik, hogy a vendégek mindössze a mérkőzés 18. percében, Luis Diaz révén szerezték meg a vezetést. Alig 10 perccel a gólt követően Mo Salah ünnepelhette volna az újabb nyitófordulóban szerzett találatát, azonban a VAR kegyetlenül lesújtott, Salah gólját pedig les miatt visszavonták.

A Chelsea mindeközben szépen lassan magához térni látszott, és egyre inkább a hazaiak felé kezdett billenni a labdabirtoklási statisztika is, így a félidő hajrájában már a londoniak veszélyeztettek, egészen addig, míg Disasi gólja révén ki nem egyenlítettek a 37. percben. A Liverpool még szinte magához sem tudott térni a bekapott gól által okozott sokktól, a Chelsea ismét ünnepelt, azonban csak úgy, mint Salah góljánál, a videóbíró ezúttal is les miatt vonta vissza a találatot.

A második játékrészben a mérkőzés minősége látványosan romlani kezdett, a játékosok rozsdásan mozogtak a nyári szünetet követően, így a cserék is hamarabb kaptak lehetőséget. Mo Salah látványosan a nemtetszését mutatta a korai lecserélésének, azonban a csapat friss magyar igazolása, Szoboszlai Dominik végigjátszhatta a mérkőzést a Stamford Bridge közönsége előtt.

A két csapat így 1-1 ponttal gazdagodott máris lemaradva a hétvége győztesei mögött a tabellán.

Chelsea – Liverpool 1-1 (1-1)
Helyszín:
Stamford Bridge Vezette: Taylor. A
Gólszerzők:
Disasi (37.) ill. Diaz (18.)
Sárga lapok:  -ill.-
Kiállítás:ill.-

Chelsea: Robert Sánchez, Thiago Silva, Levi Colwill, Axel Disasi, Conor Gallagher, Enzo Fernández, Ben Chilwell (Lesley Ugochukwu), Reece James (Malo Gusto), Nicolas Jackson, Carney Chukwuemeka (Ian Maatsen), Raheem Sterling (Mykhailo Mudryk).

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Alexis Mac Allister, Cody Gakpo (Curtis Jones), Dominik Szoboszlai, Diogo Jota (Darwin Núñez), Luis Díaz (Ben Doak), Mohamed Salah (Harvey Elliott).

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Burnley – Manchester City 0-3

Szombat:
 Arsenal – Nottingham Forest 2-1
Bournemouth – West Ham United 1-1
Brighton – Luton Town 4-1
Everton – Fulham 0-1
Sheffield United – Crystal Palace 0-1
Newcastle United – Aston Villa 5-1

Vasárnap:
Brentford – Tottenham 2-2
Chelsea – Liverpool 1-1

Hétfő:
21:00 Manchester United – Wolverhampton (Tv: Match 4)

Standings provided by Sofascore