Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Kerkezt a meccs legjobbjának választották a debütálásán

A magyar válogatott fiatal balhátvédje szombat délutáni debütálása alkalmával végig játszotta a Bournemouth első fordulós mérkőzését a Premier League-ben…

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

A Bournemouth 1-1-es döntetlent játszott a West Ham United ellen, a mérkőzést követően pedig a “cseresznyések” szurkolói a csapat új igazolását, Kerkez Milost választották a meccs legjobbjának.

A több mint 1300 szavazó 40 százaléka Kerkezre adta le a voksát, így a magyar válogatott balhátvédet már az első PL-mérkőzésén csapata legjobbjának választották.

Kerkez rászolgált a bizalomra, ugyanis fantasztikus számokat produkált debütálása alkalmával. A 19 éves magyar futballista 85 százalékos pontossággal passzolt (39 átadásából 33 talált társat), öt beadásából (ő próbálkozott legtöbbször a Bournemouthban) pedig három volt sikeres. A hátrafelé irányuló passzokból egyet sem rontott el (7/7), ami viszont ennél is fontosabb, hogy az előre passzoknál is 11/8-as mutatót produkált, azaz 73 százalékos pontossággal próbálta játékba hozni az előrébb helyezkedőket, miközben több kulcspasszt kiosztott. A Wyscout adatai szerint 18 párharcából 11-et nyert meg, a 61 százalékos mutató pedig a második legjobb volt a csapatban.

“Nagyon büszke pillanat ez nekem és a családomnak. Tovább dolgozunk” – írta közösségi oldalán a magyar labdarúgó.