Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlhet a Napoli klasszisának jövője – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint a neves érdeklődők ellenére az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idényének legeredményesebb játékosa maradni készül csapatánál…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint már csak az aláírás hiányzik Victor Osimhen új szerződéséről, melyet hamarosan megköthet Napolival. A hírek szerint az új megállapodás 2026-ig szólhat, és a játékos számára szezononként nettó 10 millió eurós fizetést garantálhat.

A 24 éves nigériai támadó az elmúlt három idény alatt 101 mérkőzésen 59 gólt szerzett a nápolyi egylet színeiben. Osimhent az első két szezonjában súlyos sérülések is hátráltatták, igazán a 2022-2023-as szezonban tudott kiteljesedni, amikor 32 pályára lépés alatt jegyzett 26 találatával a bajnokság legeredményesebb játékosa lett. Minden sorozatot figyelembe véve 39 tétmeccsen 31 góllal zárta az elmúlt idényt. A gólerős csatár korábban a német Wolfsburg és a belga Charleroi labdarúgója volt.

A hírek szerint korábban több szaúdi csapat mellett a Manchester United és a Bayern München is kacérkodott a megszerzésével, de mindketten sokallták a nápolyiak által érte meghatározott 150 millió eurós árat.

Állítólag az új szerződésben szerepelni fog kivásárlási ár, de egyelőre nincsenek pontos információk ennek az összegéről.