Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-be kerülhet a Boca Juniors szupertehetsége – sajtóhír

Egybehangzó argentin sajtóinformációk szerint az angol bajnokság (Premier League) meghatározó csapata, a Brighton & Hove Albion szerződtetni készül a Boca Juniors nagy ígéretét…

(Photo by Luciano Bisbal/Eurasia Sport Images/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Brighton & Hove Albion megalapozott érdeklődést mutat a Boca Juniors tehetséges balhátvédje, Valentín Barco szerződtetése iránt, akinek a jelenlegi szerződésében 10 millió dolláros kivásárlási záradék szerepel.

A 19 éves szélső hátvéd ugyan már 2021-ben három bajnokin szóhoz jutott a felnőttek közt, tavaly kizárólag a tartalékbajnokságban szerepelt. Az első csapat élére tavasszal kinevezett Jorge Almirón adta meg újból a lehetőséget a bizonyításra, azóta pedig mindenkit lenyűgözött. Barco mostanáig idén 11 bajnokin és öt Libertadores-kupa-találkozón lépett pályára, első gólját is megszerezte a felnőttek közt, miközben alapemberré vált, és meccsről meccsre a csapat legjobbjai közé tartozik, védekezésben és támadásban egyaránt igazi energiabomba.

Barco megszerzésére tavaly nyáron a Getafe tett ajánlatot, az argentin média információi szerint pedig a közelmúltban a Manchester City-t is magába foglaló City Group 4 millió dollárt ajánlott fel a játékjogáért. A megkeresést a Xeneize habozás nélkül elutasította. Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy a Boca megújítaná jövőre lejáró szerződését és magasabb kivásárlási árat határozna meg, de ha a Brighton akcióba lép, akkor ezzel már lehet, hogy elkéstek.

Ugyanakkor a Boca legalább azt szeretné elérni, hogy a csapat erőssége az idei naptári esztendő végéig maradjon a csapatnál.

A fiatal védő az idei U20-as világbajnokságon is szerepet kapott, az argentin korosztályos válogatott valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!