Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt! Neymar búcsút intett az európai focinak – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a Paris Saint-Germain kegyvesztett brazil csillaga Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását…

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

A szaúdi Al-Hilal a kedd esti órákban megerősítette, hogy szerződtette a Paris Saint-Germain által átadólistára tett Neymart.

A brazil klasszis neve nem szerepelt többé a PSG terveiben, az új edző Luis Enrique a létszámfeletti játékosok közé nevezte őt, így a párizsi klub az átigazolási időszak végéig szeretne túladni az egykori világrekord igazoláson. Neymar annak idején 2017-ben 222 millió euróért cserébe szerződött a Barcelonától a francia fővárosi csapathoz.

A 31 éves támadó azóta minden sorozatot figyelembe véve 173 mérkőzésen 118 gólt szerzett a PSG színeiben, azonban szinte minden szezonban szép számmal hagy ki mérkőzéseket kisebb-nagyobb sérülésekből kifolyólag. Neymart tavasszal bokasérülése miatt kellett megoperálni, amely következtében idő előtt befejezte a szezont.

Neymar iránt a közelmúltban néhány európai csapat is érdeklődött, de a szaúdi ajánlatával egyikük sem versenyezhetett volna. A Transfermarkt adatai szerint ugyanis új csapata 80 millió eurót fizetett a párizsiaknak.

A kiszivárgott sajtóhíresztelések szerint Neymar kétéves szerződést írt alá, és évi 100 millió eurós gázsi ütheti a markát.