Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: kikapott a címvédő a rajton – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) új idényének nyitófordulójában a címvédő Benfica hétfő este a Boavista vendégeként lépett pályára…

(Photo by Diogo Cardoso/Getty Images)

Jókora meglepetésre a 2001-es bajnok Boavista egy fordulatos meccs drámai végjátékában 3-2-re legyőzte a Benficát. Az esélyesebb lisszaboniak kezdték aktívabban a találkozót és az első játékrész derekánál a vezetést is megszerezték, amikor egy kontra végén Rafa Silva önzetlen átadásából a nagyot sprintelő Ángel Di María lőtt könnyű gólt. A második félidő elején jelentős fordulat következett be, amikor a játékvezető azonnal kiállította a vendégektől Musát egy durva taposás miatt. A Boavista percek alatt kihasználta az emberelőnyt, ugyanis nem sokkal később Robert Bozenik juttatott a hálóba közelről egy lecsorgó labdát. A “sakkosok” tovább rohamoztak létszámfölényben a vezetésért, azonban negyedórával a vége előtt ismét a Benfica volt eredményes, miután egy kontra végi tűzijáték után Rafa Silva fejelte a hálóba a második kipattanót. A rendes játékidő utoló percében a házigazda tizenegyesből egyenlített, melyet Bruno Lourenco értékesített magabiztosan. A hosszabbításban a gólszerző Lourenco is megkapta a maga piros lapját, így a végén tíz-tíz emberrel játszottak a csapatok, amikor a Benfica kitámadott, Robert Bozenik pedig ziccerben léphetett ki, melynek végén lendületből Vlachodimos kapujába lőtt. A szlovák támadó a szezonnyitón elért duplájával máris feleannyi gólnál jár, mint amennyit az előző idényben szerzett.

A Boavista csaknem három év után győzte le újból a Benficát, amely tehát vereséggel kezdett, miközben a másik két nagyágyú, az FC Porto és a Sporting CP egyaránt megnyerte az első mérkőzését.

Boavista – Benfica 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Bozenik (55., 90+13.), Lourenco (90. – büntetőből), ill. Di María (22.), Rafa Silva (75.)
Kiállítva: Lourenco (90+9.), ill. Musa (50.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore