Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbított fiatal tehetségével a Manchester City! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított fiatal védőjével, Rico Lewisszal.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Hosszú ideje szerepelt a Manchester City vezetőségének tervei között, hogy szeretnének szerződést hosszabbítani egyik legígéretesebb reménységükkel, Rico Lewisszal. A 18 éves játékosnak ugyanis a most kezdődő szezon végéig volt csupán érvényes szerződése a csapattal, az előző idényben nyújtott teljesítménye miatt viszont több topklub figyelmét is felkeltette. A City azonban a mai nap folyamán hivatalos oldalán közzétette a hírt, miszerint sikerült megállapodniuk a védelem mindkét szélén bevethető játékossal a közös folytatásról. Lewis ugyanis 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá a csapattal, a hivatalos bejelentés után pedig az alábbiakat mondta:

Ez egy hihetetlen év számomra, hiszen három trófeát is nyertem már a Manchester Cityvel, most pedig egy új szerződést írtam alá a csapattal. Ez olyan, mint egy valóra vált álom. Alig várom az előttem álló éveket, szeretnénk rengeteget fejlődni, és úgy érzem, hogy ehhez a legjobb helyen vagyok.

Rico Lewis tavaly nyáron került fel a Manchester City felnőttei közé, ahol első szezonjában 23 meccsen kapott lehetőséget Pep Guardiolától, és összességében igen fontos szerepet vállalt abban, hogy a csapat később megnyerte a Premier Leaguet, a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát.

A hírek szerint a Manchester City a következő hetekben még nagy erőkkel fog dolgozni azon, hogy két meghatározó játékosával, Bernardo Silvával és Kyle Walkerrel is szerződést hosszabbítson. Előbbit ugyanis hosszú ideje a Barcelona csábítja, míg Walkert a Bayern Münchent irányító Thomas Tuchel szeretné a csapatában tudni.