Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai Szuperkupa: büntetőpárbaj után a Manchester City hódította el a trófeát! – videóval

A Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City az Európa Liga-győztes Sevillával csapott össze Görögországban az Európai Szuperkupáért.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

A 8. percig kellett várni a mérkőzés első helyzetéig, amit a találkozót aktívabban kezdő Manchester City alakított ki: egy balról érkező beadásra Aké robbant be középen, de Bono nagy bravúrral hárítani tudta a próbálkozást. A következő lehetőség a 17. minutumban alakult ki, miután Grealish pár cselt követően a kapu bal oldala felé csavart, Bono azonban ismét a helyén volt és szögletre ütötte a lövést. A 25. percben aztán első komolyabb helyzetéből megszerezte a vezetést a Sevilla! Acuna beadására tökéletesen érkezett középen En-Nesyri, aki Aké és Gvardiol között megnyerte a fejpárbajt és védhetetlenül fejelt a hálóba, 0-1! A folytatásban ismét magához ragadta a kezdeményezést a City, a játék többnyire a Sevilla térfelén zajlott, de Guardiola csapata sokszor nem igazán tudott mit kezdeni a jól szervezett spanyol védekezéssel.

A második játékrész elején még tovább növelhette volna előnyét a sevillai alakulat: egy ellentámadás végén En-Nesyri kapott kiváló labdát Ocampostól, de a marokkói támadó nem jól helyezte jól a labdát, így Ederson nagy bravúrral védte a közelről jövő próbálkozást. A félidő első részében több veszélyes ellentámadást is vezetett a Sevilla, ám egyikből sem tudták bevenni a City kapuját, amit az angol csapat aztán meg is bosszult. A 63. percben ugyanis Rodri kiválóan tekert a hosszú oldal irányába, ahol Cole Palmer érkezett, ő pedig közelről fejjel bevette a kaput, 1-1! Nem sokkal később már ismét a spanyol csapatnál lehetett volna az előny, En-Nesyri újabb ziccerét viszont a kapujából jól kimozduló Ederson védeni tudta. A 69. percben Palmer járt közel ahhoz, hogy megszerezze a második találatát, a tekerését viszont Bono szögletre tudta ütni. Az utolsó 20-25 percben ismét többnyire a Sevilla kapuja előtt zajlott a játék, de a City pár apróbb helyzettől eltekintve nem tudta feltörni a spanyol csapat védelmét, így jöhettek a büntetők!

A büntetőpárbajban sem született sokáig döntés, hiszen az első négy sorozatban egyik fél sem hibázott. Az 5. körben Walker értékesítette a maga büntetőjét, Gudelj lövése viszont a felsőlécen csattant, így a Manchester City nyerte az Európai Szuperkupát!

Manchester City – Sevilla 1-1 (0-1) b.u.: 5-4
Helyszín:
Georgios Karaiskakis Stadion Vezette: F. Letexier
Gólszerzők:
Palmer (63.) ill. En-Nesyri (25.)
Sárga lapok: -ill. Badé (33.), Lamela (62.), Juanlu (90.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Gvardiol, Aké, Akanji, Walker – Rodri, Kovacic – Grealish, Foden, Palmer (Álvarez 85.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Sevilla: Bono – Navas (Montiel 83.), Badé, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Torres (Juanlu 74.), Lamela (Suso 90+3.) – En-Nesyri (Rafa Mir 90+3.) Vezetőedző: José Luis Mendilibar

A mérkőzés összefoglalója: