Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin középpályást szerződtetett az FC Porto – HIVATALOS

Az elmúlt hetek sikeres tárgyalásai után az FC Porto szerda este jelentette be a kiszemelt középpályás szerződtetését a Boca Juniorstól

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az FC Porto megerősítette, hogy 2028-ig szóló szerződést kötött az argentin Boca Juniorstól érkező tehetséges középpályással, Alan Varelával.

A 22 éves saját nevelésű védekező középpályás a 2020-as bemutatkozása óta 111 tétmérkőzésen lépett pályára különböző sorozatokban. Varela fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a patinás a Bocának, a Liga Profesional 2023-as kiírásában 27-ből 24 meccsen lépett pályára és a Libertadores-kupában mind a hét mérkőzésen szerepelt.

“Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Alig várom, hogy ebben a csodálatos stadionban játszhassak. Igyekezni fogok bizonyítani, hogy megérdemeltem a bizalmat. Motivált vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz csatlakozhatok. Megígérhetem, hogy fel fogom áldozni magam ezért a mezért és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat színeiben, minden meccsen a maximumot akarom nyújtani” – mondta az új csapatánál adott első nyilatkozatában.

A hírek szerint az FC Porto 9+3 millió eurót fizet a Bocának Varela játékjogáért cserébe, és a jövőbeli eladási árának 20 százaléka ugyancsak nevelőcsapatát illeti majd.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!