Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Jude Bellingham vezérletével győzött a Real Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában is idegenbe látogatott a Real Madrid, ezúttal az Almería ellen léptek pályára Carlo Ancelottiék, és ismét sikerült behúzniuk a győzelmet.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A találkozót kiválóan kezdték a hazaiak, ugyanis megszerzik a vezetést. Egy baloldali akció végén Robertone tekerte be a labdát a kapu elé, amire Sergio Arribas érkezett kiválóan, és Kroost megelőzve remekül fejelte le a földre a labdát, így Lunin nem érhetett le rá (1-0). A Real Madrid nem zuhant meg a góltól és nyomás alatt tartották az Almeríát, aminek a 19. percben meg is lett az eredménye, Carvajal tette vissza lövőre a labdát Valverdének, aki végül fejjel vette célba a hazaiak kapuját, de lepattant a védőkről a játékszer, ami pont Bellingham elé, az angol középpályás pedig belsővel a kapuba gurított (1-1). Az első játékrész ráadásában úgy festett, hogy előnnyel megy a szünetre a “királyi” gárda, de Toni Kroos szép gólját végül videóbírózást követően érvénytelenítették.

A második félidőben a Real Madrid végül megtudta fordítani a találkozót és begyűjtötték mind a 3 pontot. A 60. percben Kroos vette észre kiválóan a védők mögé beinduló Bellinghamet, és a rutinos német középpályás remekül szolgálta ki csapattársát, aki a kapujából rosszul kimozduló Maximiano felett a kapuba bólintott (1-2). A 73. percben ismét főszerepben volt Bellingham, de ezúttal a gólpasszt vállalta magára, egy Valverdétől kapott labdát készített le Vinícius Júniornak, aki ráfordult a kapura és 15 méterről megrúgta csapata harmadik gólját, valamint beállította a végeredményt is (1-3). A Real Madrid tehát kiválóan kezdi a 2022/23-as szezont, ugyanis mindkét bajnoki mérkőzését behúzta, ráadásul mindkettőt idegenben.

Almería – Real Madrid 1-3 (1-1)
Helyszín: Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería), Vezette: J. Sánchez
Gólszerzők: S. Arribas (3.) ill. Bellingham (19., 60.), Vinícius Jr. (73.)
Sárga lap: Chumi (59.)

Almería: Maximiano – Pubill (Pozo 70.), Chumi, González, Akieme, Robertone (Melero 69.), Baba, Embarba, Arribas (Puigmal 90+2.), Ramazani (Koné 62.) – Suárez (Lazaro 90+2.). Vezetőedző: Vicente Moreno

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rüdiger, Alaba, García – Valverde (Lucas 90.), Tchouaméni, Kroos (Camavinga 72.), Bellingham (Joselu 81.) – Vinícius Jr. (Brahim 90.), Rodrygo (Modric 72.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés videós összefoglalója:

A La Liga 2. fordulójának eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Mallorca – Villarreal 0-1
Valencia – Las Palmas 1-0

Szombat:
Real Sociedad – Celta Vigo 1-1
Almería – Real Madrid 1-3
21:30 Osasuna – Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
19:00 Girona – Getafe
19:30 Barcelona – Cádiz (Tv: Spíler2)
21:30 Betis – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
19:00 Alaves – Sevilla (Tv: Spíler2)
21:30 Granada – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore