Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból felállva tartotta otthon a három pontot a Liverpool a Bournemouth ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 2. fordulójának szombati játéknapján a Liverpool a Bournemouth csapatát látta vendégül. A mérkőzés magyar szempontból is kiemelten fontos volt, hiszen Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdőként jutott szóhoz a találkozón.

(Photo by George Wood/Getty Images)

Mindössze 3 percet kellett várni, hogy az Anfield közönsége gólt lásson egy hazai Liverpool mérkőzésen az új szezonban, ám ebben nem volt sok öröme a „Vörösök” szimpatizánsainak. Ekkor ugyanis van Dijk és Alexander-Arnold hibájából labdát szereztek a vendégek a tizenhatos előterében, aminek a végén Semenyo vette be Alisson kapuját, 0-1! A 6. minutumban máris jöhetett volna az egyenlítés a Pool részéről, de van Dijk fejesénél a felsőléc megmentette Netót. A kezdeti nagy rohanást követően a félidő közepéig némileg alábbhagyott az iram, de a 27. perc utolsó másodperceiben összejött az egyenlítés a Liverpoolnak! Jota tudott betörni büntetőterületen belülre, majd a passza egy védőn megpattanva Diaz elé került, aki felpörgette magának a labdát és 7 méterről mattolta Netót, 1-1! A 35. percben aztán újabb nagy lehetőséghez jutott a Liverpool, miután Szoboszlai Dominik harcolt ki büntetőt, Rothwell szabálytalansága után. A labda mögé Salah állt oda, a lövését viszont fogni tudta Neto, de a kipattanóra elsőként ért oda az egyiptomi, és közelről a hálóba pofozta a játékszert, 2-1! A szünet előtt még Alexander-Arnold eresztett meg egy lövést 11 méterről ballal, de Neto résen volt és szögletre tudta ütni a labdát, így egygólos előnnyel vonulhatott szünetre Jürgen Klopp csapata.

A második játékrész elejét a Liverpool kezdte aktívabban, az 58. percben azonban megfogyatkoztak a “Vörösök”, miután Mac Allister talpalását “jutalmazta” piros lappal a játékvezető. Úgy tűnt viszont, hogy a kiállítás inkább a vendégeket fogta meg, a 62. minutumban ugyanis még tovább nőtt a különbség. Ekkor Szoboszlai vállalkozott egy távoli lövésre, ami egy védőn megpattant, így Neto csak hatalmas bravúrral tudott hárítani, a kipattanóra azonban Jota ért oda elsőként és a hálóba pofozt a labdát, 3-1! A folytatásban a Liverpool okosan a labda megtartására törekedett, és az esetek többségében még emberhátrányban is ők tudtak több ígéretes lehetőséget kidolgozni. A Bournemouth a 84. percben járt közel ahhoz először, hogy egy gólra tudjanak zárkózni, de Kluivert 10 méterről leadott lövését nagy bravúrral hárította Alisson. A véghajrában még mindent megtettek a szépítés érdekében  vendégek, ám Alisson eszén nem tudtak túljárni, így ugyan alaposan megnehezítették a Liverpool dolgát, de végül ez szerzett ponttal nem párosult.

Liverpool – Bournemouth 3-1 (2-1)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: T. Bramall
Gólszerzők:
Diaz (27.), Salah (36.), Jota (62.) ill. Semenyo (3.)
Sárga lapok: Alisson (9.) ill. Semenyo (16.), Anthony (26.), Neto (36.)
Kiállítás: Mac Allister (58.) ill.-

Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Konaté, Alexander-Arnold (Gomez 75.) – Mac Allister, Szoboszlai, Gakpo (Endo 63.) – Diaz (Tsimikas 86.), Jota (Elliott 76.), Salah (Nunez 86.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

Bournemouth: Neto – Aarons, Zabarny, Senesi (Traoré 84.), Kerkez – Billing, Rothwell (Kelly 76.), Semenyo (Brooks 76.), Christie (Moore 63.), Anthony (Kluivert 63.) – Solanke Vezetőedző: Andoni Iraola

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Nottingham Forest – Sheffield United 2-1

Szombat:
Fulham – Brentford 0-3
Liverpool – Bournemouth 3-1
Wolverhampton – Brighton 1-4
Luton Town – Burnley – Elhalasztva
18:30 Tottenham – Manchester United (Tv: Spíler 1)
21:00 Manchester City – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Aston Villa – Everton (Tv: Spíler 1)
17:30 West Ham United – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Arsenal (Tv: Match 4)