Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Feyenoord csábíthatja Európába a River Plate kiválóságát – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a holland bajnok Feyenoord meg akarja szerezni az argentin River Plate egyik húzóemberét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Feyenoord határozott érdeklődést mutat a River Plate támadója, Ezequiel Barco megszerzése iránt, a rotterdamiak első ajánlatát azonban a “milliomosok” visszautasították.

A 24 esztendős szélső annak idején hatalmas tehetségként volt számon tartva egy másik Buenos Airesi nagy csapat, az Independiente együttesében, majd 2018 januárjában az MLS-be szerződött. Az Atlanta United színeiben Barco 108 mérkőzésen 19 találatot és 18 előkészítést regisztrált, 2018-ban tagja volt a bajnok együttesnek. Másfél évvel ezelőtt, 2022 januárjában tért haza a River színeiben, ahol szép lassan a csapat alapembere vált belőle.

Barco minden sorozatot figyelembe véve 81 találkozón 13 gólt szerzett jelenlegi állomáshelyén. A River Plate bajnoki címével záruló 2023-as Liga Profesional küzdelmei során ötször volt eredményes, míg a Libertadores-kupa idei kiírásában három találat fűződött a nevéhez.

Barco az elmúlt években rendszeresen tagja volt az argentin korosztályos válogatottaknak, 2021-ben részt vett a tokiói olimpián is.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!