Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Messiék tizenegyesekkel hódították el a trófeát – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra rendezték az MLS és a Liga MX csapatai számára kiírt Leagues Cup végső helyosztóit…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

A Leagues Cup döntőjében az Inter Miami 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal múlta felül a házigazda Nashville SC-t, így az MLS mezőnyéhez 2020-ban csatlakozó floridai egyesület története első trófeáját nyerte. Az első félidőben kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, miközben eleinte a hazaiak próbálkoztak, később kiegyenlítettebbé vált a játék. Az első játékrész derekánál Lionel Messi volt eredményes, aki a tizenhatos előteréből több védő gyűrűjében játszotta tisztára magát, majd egy védhetetlen átlövést küldött a hálóba. A bekapott gól után a Nashville ismét többet próbálkozott, ám nem járt sikerrel. A fordulást követően az Inter Miaminak több lehetősége adódott az előny növelésére, ehelyett azonban az 57. percben egy szöglet után a hazaiak kiegyenlítettek, az elődöntőben is eredményes Fafa Picault szinte a földön fekve fejelt a hálóba közelről. Jó tíz perccel később Messi egy szóló végén lőtt hatalmas kapufát, kisvártatva pedig Callender védett bravúrral egy ziccert. Mukhtar vezérletével a Nashville megnyomta a rendes játékidő végét, azonban nem született döntés.

A 90 perc után azonnal tizenegyesekkel következtek, mely során az első tíz párosban csak egy-egy hiba történt, így a kapusokra hárult a döntés: Callender betalált, majd kivédte Panicco lövését, így az Inter Miami diadalmaskodott.

Messi a sorozat minden egyes mérkőzésén eredményes volt, a hét találkozón tíz alkalommal talált be. Az argentin klasszis pályafutása során a 44. trófeáját nyerte, mellyel a labdarúgás történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát, megelőzve Dani Alvest (43).

Nashville SC – Inter Miami 1-1 – tizenegyesrúgásokkal: 9-10
Gólszerzők: Picault (57.), ill. Messi (23.)

 

A bronzmérkőzésen a Philadelphia Union magabiztosan verte a tartalékos CF Monterreyt 3-0-ra, így az amerikai együttes kvalifikálta magát a CONCACAF Bajnokok Ligája következő kiírásába. Az MLS-csapat soraiban Gazdag Dánielt a 90. percben cserélték le, ezúttal azonban nem tudott eredményes lenni, csapata végig vezetve diadalmaskodott

Philadelphia Union – CF Monterrey 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Bueno (1.), Uhre (45+2.), Bedoya (69.), ill.