Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvált középpályásától a Chelsea – HIVATALOS

Azok után, hogy télen a Chelsea banális okokból nem tudott túladni középpályásán, most idővel, jóval az aktuális átigazolási időszak vége előtt megvált tőle…

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

A Chelsea vételi opcióval a török bajnok Galatasaray-nak adta kölcsön Hakim Ziyech játékjogát, aki az elmúlt időszakban nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket a Stamford Bridge-en.

A 30 éves marokkói válogatott szélső 2020 februárjában került a londoniakhoz az AFC Ajaxnál töltött sikeres éveket követően. Ziyech az angol klub színeiben 107 tétmérkőzésen szerepelt, 14 gólt és 13 gólpasszt jegyzett, és bár voltak jó időszakai, hosszútávon nem tudta megvetni a lábát a csapatnál. Hiába dolgozott több menedzserrel, egyik alatt sem tudta maradéktalanul megtalálni a számításait.

A Chelsea már januárban meg akart volna válni tőle, úgy volt, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik, azonban a londoniak rossz dokumentumokat küldtek el, és mire mindent kijavítottak, addigra kifutottak az időből. Az előző idényben 18 angol bajnokin és összesen 24 tétmérkőzésen lépett pályára a “kékek” színeiben, gólt nem szerzett.