Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: Spanyolország Anglia legyőzésével lett világbajnok – videóval

Szombaton és vasárnap játszották le az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság döntőjét és bronzmérkőzését…

(Photo By Jose Breton/Europa Press via Getty Images)

Spanyolország nyerte a vasárnapi világbajnoki döntőt, miután 1-0-ra győztek az Európa-bajnok Anglia elleni fináléban. Ugyan a mérkőzést a spanyolok kezdték veszélyesebben, kezdetben csak kisebb lehetőségekig jutottak, ellenben az első negyedóra végén a túloldalon Hemp a felső lécet találta el ajtó-ablak helyzetben. Két perc múlva a spanyolok is ordító helyzetet puskáztak el, Redondo közeli lövését Earps védte bravúrral. Az első félóra végeztével a spanyolok viszont már megszerezték a vezetést, egy labdaszerzést követő lefordulás után Caldentey lekészítéséből a bal szélen érkező Olga Carmona García egy remek lövéssel lőtte ki a hosszú alsót. A vezetés ellenére a spanyol válogatott irányította a mérkőzést, az angolok előtt csak egy-egy villanás adódott. Közvetlenül az első félidő vége előtt Paralluelo növelhette volna csapata előnyét, de közeli lövése a kapufát találta el. A szünetben Sarina Wiegman támadószellemű változtatásokat hajtott végre, Jamest és Kellyt is pályára küldte. A spanyolok biztosan őrizték a vezetésüket és rendre visszafogták az angolok kibontakozó támadásáit. Ráadásul a helyzetek is előttük adódtak, a 70. percben hosszas videózást követően egy kezezés miatt tizenegyeshez jutottak, Hermoso gyenge lövését azonban Earps kivédte. A továbbiakban rengeteg játékmegszakítás tarkította a mérkőzést, miközben a spanyolok jól verték vissza az angol próbálkozásokat és a lefújásig megtartották az egygólos előnyüket.

Spanyolország története során először nyerte meg a női vb-t és Németország után a második európai nemzet lett, amely férfi és női szakágban is vb-győztes lett.

Spanyolország – Anglia (1-0)
Gólszerző: Carmona García (29.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A szombati bronzmérkőzésen Svédország magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a házigazda Ausztrália felett, amely nem csak a döntőről, de az éremről is lemaradt. A skandinávok a meccs elejét kezdve aktívabban játszottak, több kimaradt lehetőség után az első félóra végén Blackstenius harcolt ki büntetőt a javukra, melyet Fridolina Rolfö értékesített. Továbbra is a svédek veszélyeztettek többet, de a második félidőben az ausztrálok előtt is adótak egyenlítési lehetőségek. Az európai csapat visszaverte a próbálkozásokat és a játékrész derekánál minden kérdést eldöntött, amikor egy kontra végén Blackstenius lekészítéséből Kosovare Asllani bevitte a második találatot. A svédek történetük során negyedszer végeztek a harmadik helyen a világbajnokságon.

Svédország – Ausztrália 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Rolfö (30. – büntetőből), Asllani (62.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.