Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United döntött a kegyvesztett támadója sorsáról – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Manchester United még a nyári átigazolási időszak vége előtt meghozta döntését a csapat botrányos támadójával kapcsolatban…

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

A Manchester United hivatalos oldalán adott tájékoztatást róla, hogy lezárult a többhónapos belső vizsgálat, amelyet a nemi erőszak elkövetésével vádolt Mason Greenwood ügyében folytattak le. Bár a vizsgálatok nem bizonyították a játékos vétkességét, a klubnál a nyugodt környezet fenntartása érdekében úgy döntöttek, hogy elválnak útjaik egymástól.

A “vörös ördögök” több mint egy éve függesztették fel a most 21 éves labdarúgót, miután szexuális erőszak és bántalmazás gyanújával tartóztatták le akkoriban. Ugyan a vádakat ejtették, Greenwood ártatlansága egy pillanatra sem igazolódott be, kizárólag a tanúk és a sértett visszalépése miatt szüntették be az eljárást. A hírek szerint a United több játékosa és dolgozója nem szeretett volna többé együtt dolgozni a hangfelvételeken a barátnőjével minősíthetetlen stílusban beszélő és cselekvő játékossal.

A 21 éves támadó korábban négy szezonban minden sorozatot figyelembe véve 129 pályára lépés alatt 35 gólt szerzett a “vörös ördögök” színeiben.

Greenwoodot 2025-ig köti szerződés az Old Traffordra, csapata azonban készséggel keres egy másik klubot számára, ahol új környezetben megpróbálhatja újraindítani a szünetelő karrierjét.