Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atlético Madrid világbajnokát hiába hívták a szaúdiak – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban az elmúlt napokban röppentek fel olyan hírek, hogy Szaúd-Arábiába csábítják az Atlético Madrid rutinos argentin középpályását, aki azonban elutasította a megkeresést…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Gastón Edul megerősítette, hogy az Atlético Madrid világbajnok középpályása, Rodrigo De Paul elutasította a szaúdi Al-Ahli megkeresését, mivel továbbra is Európában szeretne játszani. A kiszivárgott híresztelések szerint a nagybevásárlást tartó közel-keleti csapat 32 millió eurót ajánlott a labdarúgóért, akit hároméves szerződéssel kecsegtettek.

A 29 éves középpályás 2021-ben szerződött a “matracosokhoz”, amely színeiben 87 mérkőzésen eddig hét gólt szerzett. De Paul hazájában a Racing Club együttesében nevelkedett, majd először a Valenciához szerződött az öreg kontinensre, majd 2016 és 2021 között olasz első osztályú Udinese alkalmazásában állt. De Paul akkor minden sorozatot figyelembe véve 184 találkozó alatt 34 gólt szerzett a Bianconeri szerelésében. Akkoriban jobbára irányítót játszott, azóta egyfajta védekező középpályás lett belőle, aki a támadásokat is képes támogatni.

De Paul a klubcsapataiban mutatott megbízható játéka révén 2018-ban az argentin válogatottban is debütálhatott, és azóta már 54 alkalommal viselhette az Albiceleste színeit, alapembere volt a 2021-ben Copa Américát és a 2022-es világbajnokságot megnyerő nemzeti együttesnek.