Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb olasz csapat jelentkezett be Lukakuért – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint nem várt fordulat következhet be a Chelsea belga támadójának jövőjében…

(Photo by Luca Rossini/NurPhoto via Getty Images)

A Football Italia összegzéséből kiderült, hogy az AS Roma tárgyalásokat kezdeményezett a Chelsea vezetőségével Romelu Lukaku esetleges kölcsönvételéről, miután az Inter korábbi támadójának szerződtetése a milánóiak mellett a Juventusnál is kútba esett, a belga csatár pedig mindenképpen Európában szeretné folytatni pályafutását.

Mint ismeretes, a 30 éves támadó tavaly nyáron tért vissza a milánóiakhoz a Chelsea-től, amely színeiben a 2021-2022-es idényben 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett. Messze volt a legjobb formájától, meg sem tudta közelíteni azt a teljesítményétől, amely által 2019 és 2021 között 95 tétmeccsen 65 gólt szerzett az Inter futballistájaként. Tavaly nyáron kölcsönben tért vissza az Interhez, de az első milánói időszakbeli góltermését itt sem tudta már megismételni. Lukaku az elmúlt idényben 25 bajnokin tíz, minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 14 találatra volt képes.

Az Inter nyitott lett volna az újabb kölcsönzésére, a Chelsea azonban, hogy javítsa az anyagi lehetőségeit, a végleges eladásában gondolkodott. A milánóiak erre is hajlandóak lettek volna és tárgyaltak is londoniakkal, azonban a hírek szerint az már nekik is sok volt, hogy Lukaku elgondolkodott a Juventus megkeresésén, így nekik nem kellett többé, de a torinóiakkal sem tudtak egyezségre jutni.

A Chelsea szívesen eladta volna Lukakut valamelyik szaúdi csapatnak, azonban a játékos Európában szeretne maradni.