Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Boca Juniors fiatal alapembere – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Boca Juniors egy, a jövője szempontjából rendkívül fontos mozzanatot jelentett be…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Boca Juniors együttese megerősítette, hogy további két évvel, 2027-ig meghosszabbította a csapat meghatározó játékosa, Cristian Medina 2025-ig érvényes szerződését.

A 21 éves játékos a felnőttek közti 2020-as bemutatkozása óta jobbára csak epizódszereplő volt. Például a Liga Profesional 2022-es kiírásában 18 mérkőzésen mindössze 747 perc játéklehetőséget kapott. Ehhez képest Almirón megjelenése után szép lassan a kezdőcsapat tagja lett, onnan pedig már hónapok óta kirobbanthatatlan.

Az idei Liga Profesionalban 23 pályára lépés alatt háromszor volt eredményes, múlt hétvégén a Copa de la Liga Profesional nyitányán a Platense elleni 3-1-es siker alkalmával gólt és gólpasszt jegyzett.

Medina szerződésének meghosszabbítása azért lehet különösen fontos, mert a Bocánál úgy számolnak, hogy a játékos iránt idővel Európából is érdeklődést fog mutatkozni, és mivel a szerződése még sokáig érvényes, kedvezőbb tárgyaló pozícióban lehetnek. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a játékos szerződésében meghatározásra került-e kivásárlási ár és milyen értékben.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!