Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiába szerződött a Manchester Citytől távozó védő! – Hivatalos

A szaúdi élvonalban szereplő Al-Nassr együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy leigazolták a Manchester City védőjét, Aymeric Laporteot.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Hosszú ideje téma volt, hogy Aymeric Laporte ezen a nyáron el fogja hagyni a Manchester City együttesét, miután Pep Guardiola egyre kisebb szerepet szánt neki a csapatban. A 29 éves játékosnak végül a mai nap folyamán lett meg az új klubja, miután az Al-Nassr bejelentette a megszerzését. A szaúdi együttes a transfermarkt adatai szerint 27,5 millió eurót fizetett a spanyol védő játékjogáért, ami különböző bónuszok teljesülése esetén még tovább növekedhet. Laporte 3 évre, azaz 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá, valamint éves szinten 20 millió dollárt fog keresni új csapatánál.

Aymeric Laporte 2018 januárjában 65 millió euró ellenében került az Athletic Bilbao csapatától a Manchester Cityhez. Az angol klub színeiben összesen 180 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólig és 4 gólpasszig jutott. A manchesteri klubbal összesen 13 trófeát nyert, amelyek közül kiemelkedik az 5 bajnoki cím, valamint az 1 BL-trófea.

Laporte összességében a 6. neves nyári szerzemény az Al-Nassr csapatánál, ahova korábban Alex Telles, Marcelo Brozovic, Seko Fofana, Otávio és Sadio Mané írt alá.