Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Pál nem kertelt, kimondta, mekkora bajban van a Hertha

Az élvonalból az előző idény végén kieső Hertha BSC csapnivalóan kezdte szereplését a német másodosztályban, ugyanis az első három mérkőzése mindegyikét elvesztette, ráadásul még gólt sem tudott rúgni…

(Photo by Selim Sudheimer/Getty Images)

Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál senkit nem akart hiú álmokba ringatni, amikor csapata feljutási esélyeiről beszélt a Kickernek adott interjújában:

“Ahogy most kinézünk, lehet, hogy három-négy évig is eltarthat, mire sikerül visszatérni az első osztályba. Először egy átmeneti évet élünk, majd szükség lesz egy következő idényre, hogy kialakuljon a csapat tengelye és a stabilitása. Akkor tudunk hozni három-négy olyan játékost, akik bizonyos poszton kulcsemberekké válhatnak, és így telik el a harmadik év. Majd utána mondhatjuk, hogy oké, jöhet a feljutás.”

Sokak szerint a pocsékul rajtoló Hertha az azonnali feljutást célozhatja meg, amely azonban a magyar edző szerint irreális elvárás lenne: “Ha még van olyan, aki nem értette volna meg: korlátozottak a pénzügyi lehetőségeink. Nincsenek millióink vagy milliárdjaink. Most kiderül az igazság, hogy a helyzet igen súlyos.”

A másodosztályú sereghajtó Hertha a következő mérkőzését a három meccs után négypontos Greuther Fürth ellen vívhatja hazai környezetben.