Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku kölcsönben köthet ki új csapatánál – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint nem várt fordulat következhet be a Chelsea belga támadójának ügyében…

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Chelsea hajlandó lenne kölcsönben is megválni Romelu Lukakutól, az AS Roma együttese pedig élénken érdeklődik a belga támadó megszerzése iránt, így a felek közt megkezdődtek az egyeztetések a klubváltásáról.

Lukakut az elmúlt időszakban több csapattal is hírbe hozták, az Intertől azonban visszatért a Chelsea-hez, mivel a milánóiak nem tartottak igényt a további szolgálataira, és egyelőre a Juventusszal, valamint az AC Milannal sem tudtak megegyezni a szerződtetéséről. A Chelsea a második csapathoz száműzte őt, mivel Lukaku Szaúd-Arábiába sem szeretne eligazolni.

Mint ismeretes, a 30 éves támadó tavaly nyáron került újra a milánóiakhoz a Chelsea-től, amely színeiben a 2021-2022-es idényben 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett. Messze volt a legjobb formájától, meg sem tudta közelíteni azt a teljesítményétől, amely által 2019 és 2021 között 95 tétmeccsen 65 gólt szerzett az Inter futballistájaként. Tavaly nyáron kölcsönben tért vissza az Interhez, de az első milánói időszakbeli góltermését itt sem tudta már megismételni. Lukaku az elmúlt idényben 25 bajnokin tíz, minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 14 találatra volt képes.

Az Inter nyitott lett volna az újabb kölcsönzésére, a Chelsea azonban, hogy javítsa az anyagi lehetőségeit, a végleges eladásában gondolkodott. A milánóiak erre is hajlandóak lettek volna és tárgyaltak is londoniakkal, azonban a hírek szerint az már nekik is sok volt, hogy Lukaku elgondolkodott a Juventus megkeresésén, így nekik nem kellett többé, de a torinóiakkal sem tudtak egyezségre jutni.

Úgy látszik, megannyi elutasítás után, az AS Roma hajlandó lenne Lukaku foglalkoztatására.