Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megsérült a Sevilla hátvédje, meghiúsulhat a klubváltása – sajtóhír

Az elmúlt hétvégi fordulóban megsérült a Sevilla klubváltás előtt álló balhátvédje, így veszélybe került az átigazolása…

(Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images)

Gastón Edul információi szerint a Sevilla argentin válogatott hátvédje, Marcos Acuna lábsérülést szenvedett a csapat legutóbbi bajnokiján, amely következtében hetekre kidőlt. A világbajnok bekk így kihagyhatja a szeptemberi vb-selejtezőket, és könnyen lehet, hogy az Aston Villához tervezett átigazolása is meghiúsulhat.

A 31 éves balhátvéd annak idején hazájában a Ferro Carril Oeste és a Racing Club labdarúgója volt, majd a portugál Sporting CP csapatában szerepelt 2017-től 2020-ig. Acuna három évvel ezelőtt igazolt az andalúziai együtteshez, mely színeiben mostanáig 124 tétmérkőzésen lépett pályára. A Sevillával 2023-ban Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert.

Acuna évek óta meghatározó játékosa a Lionel Scaloni vezette argentin válogatottnak. A rutinos bekk 2016 óta 53 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, tagja volt a 2021-ben Copa Américát és a 2022-ben világbajnokságot nyerő együttesnek is.