Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Vinícius Junior sérülése nem súlyos, hamarosan visszatérhet”

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid péntek este 1-0-ra legyőzte idegenben a Celta Vigót. A mérkőzés elején azonban le kellett cserélni sérülés miatt Vinícius Juniort, akinek állapotáról most a vezetőedző. Carlo Ancelotti adott tájékoztatást. 

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A Real Madrid támadója, Vinícius Junior izomsérülés miatt nem léphet pályára, a következő La Liga-mérkőzésen, a Getafe otthonában – mondta Carlo Ancelotti vezetőedző azt követően, hogy csapata pénteken 1-0-ra győzte le a Celta Vigón.

A 23 éves játékos a brazil világbajnoki selejtezőt is kihagyhatja, miután mindössze 15 perc után lecserélték. A Real szeptember 2-án a Getafe ellen lép pályára, míg Brazília hat nappal később Bolíviát fogadja, mielőtt szeptember 12-én Peruba utazik.

Ancelotti azonban elmondta, hogy a sérülés nem súlyos, ellentétben azzal, amit a kapusuk, Thibaut Courtois és védőjük, Éder Militao szenvedett el a szezon elején, és biztos benne, hogy Vinícius időben felépül, és a válogatott szünet után vissza is térhet.

“Viníciusnak volt némi izomfájdalom a lábában, de nem volt valami nagyon komoly a dolog. Megpróbált játszani, de fájt neki, és inkább lecseréltük”

– mondta az olasz szakember a riportereknek.

Ez az első izomsérülése a balszélsőnek, aki a tavalyi szezon kezdete óta 28 gólt és 19 asszisztot szerzett a királyi gárdának.

Ancelotti hozzátette, hogy a Real nem fog már többet igazolni, mivel a sérülések és Karim Benzema távozása ellenére is elég erős a csapata.

“Ez egy teljes csapat. Ha képesek vagyunk Courtois, Militao, Karim és Vinícius nélkül is nyerni, az azt jelenti, hogy a csapat jól összeállt. Jól teljesítettek.”

A listavezető Real Madrid három meccsen három győzelemmel kezdte a La Liga új szezonját.